Leeuwenhoeve - Zegwaartseweg

Zoetermeer

18 stijlvolle woningen en villa's in "Zegwaartse" stijl

Bekijk details

Aan de Zegwaartseweg 96 staan de restanten van wat eens de Leeuwenhoeve was - een van de oudste boerderijen van Zoetermeer. Nu resteert alleen nog de ruim 250 jaar oude schuur, die sinds tientallen jaren ernstig in verval is geraakt. Er ligt een ambitieus plan klaar om zowel de schuur als het omliggende gebied te herontwikkelen.

  • Locatie

    Zegwaartseweg 96 te Zoetermeer
  • Realisatie

    2019/2020
  • Segment

    Nieuwbouw woningen

Herontwikkeling

Op het gehele terrein laten we de oude uitstraling met boerenerven terugkomen. Er komen twee doodlopende erven die te bereiken zijn via een bruggetje. Eromheen komt veel groen en de insteek is om zoveel mogelijk oude materialen te hergebruiken. Op het terrein naast de schuur komen een vrijstaande woning, acht twee-onder-een-kapwoningen, een drie-onder-een-kapwoning en een vier-onder-een-kapwoning. Ze verbeelden het voormalige rijkgedetailleerde hoofdgebouw. Daarachter komen de woningen die dit gebouw ondersteunen – de voormalige schuren en wagenschuren. De ‘schuurwoningen’ hebben lage gevels met grote kappen en veel glas.

Planning

Naar verwachting gaan de woningen begin 2020 in de verkoop.

Foto impressie huidige situatie

Projectinformatie

Met veel plezier houden wij u op de hoogte van alle vorderingen omtrent dit project. Indien u wenst onze mailing te ontvangen kunt u dit aangeven door middel van het zenden van een email aan: leeuwenhoeve@vdk.nl

Zegwaartsweg 96, Zoetermeer

  • Legenda

* Verplichte velden